چگونه خانه قدیمی را زیبا کنیم؟ | نوسازی خانه قدیمی در 7 مرحله
چگونه خانه قدیمی را زیبا کنیم؟
برای زیبا کردن یک خانه کارهای زیادی می توان انجام داد اما زمانی که بافت خانه قدیمی و فرسوده باشد، بهترین کار، بازسازی است. افرادی که خانه قدیمی دارند می توانند با انجام بازسازی هم مقاومت ساختمان را بالا ببرند و هم اینکه زیبایی خاصی به آن هدیه کنند؛ زیرا از صفر تا صد بازسازی زیر نظر صاحبان ملک انجام می شود. در ادامه این مطلب به بررسی بیشتر این موضوع می پردازیم تا ببینیم که چگونه خانه قدیمی را زیبا کنیم پس با ما همراه باشید.
بازسازی خانه قدیمی چه مراحلی دارد؟
برای بازسازی خانه قدیمی باید مراحل زیر انجام شود:
تعیین ایده ها، نیازها و اولویت ها
برای بازسازی منزل قدیمی خود بهتر است که یک چک لیست از تمامی ایده های خود تهیه کنید و سپس اولویت های خودتان برای بازسازی ساختمان را مشخص نمایید. قسمت هایی که نیاز به بازسازی بیشتری دارند باید در اولویت قرار گیرند زیرا علاوه بر زیبایی، ممکن است در مقاومت ساختمان نیز نقش داشته باشند. ایده هایی که برای بازسازی خانه قدیمی قابل اجرا هستند می تواند شامل تعویض درب و پنجره، گچ کاری، عایق کاری سقف و دیوارها، تعویض کابینت ها، ایجاد کمد دیواری، تعویض پوشش دیوارها و کف، تعمیر و تعویض تاسیسات و بزرگ کردن فضا باشد.
برآورد هزینه های بازسازی
برای آنکه بدانیم چگونه خانه قدیمی را زیبا کنیم باید هزینه ها را در نظر داشته باشیم. به طور کلی هزینه بازسازی به متراژ خانه، نوع مصالح، عمر خانه و میزان بازسازی بستگی دارد. اگر میزان هزینه های شما از بودجه ای که دارید بیشتر است؛ باید به بازسازی قسمت های حیاتی و زیبا سازی بخش های آسیب دیده بپردازید تا متناسب با بودجه خود، بازسازی کنید.
انتخاب پیمانکار
برای زیبا کردن خانه قدیمی باید عملیات بازسازی توسط پیمانکار انجام شود. پیش از انتخاب پیمانکار فعالیت و سابقه وی را بررسی کنید زیرا قرار است کار حساس و مهمی را به او بسپارید. یک پیمانکار خوب باید در زمینه بازسازی خانه و تمام جزئیات آن دانش کافی داشته باشد.
تخریب خانه قدیمی
از جمله مهمترین مراحل بازسازی خانه قدیمی، تخریب قسمت های مختلف است زیرا تخریب باید با رعایت قوانین و شرایط ایمنی انجام شود و سبب تخریب بخش های دیگر نگردد. برای تخریب بخش های خاص خانه ممکن است نیاز به مجوز داشته باشید و به همین منظور باید پیش از انجام تخریب تمام شرایط آن را در نظر بگیرید.
اجرای عملیات بازسازی
بازسازی منزل عملیات مختلفی را در بردارد که هر کدام از آنها باید طبق مراحل خاصی انجام شود. در صورت انجام پروژه بازسازی خانه قدیمی بدون رعایت مراحل مختلف آن، ممکن است کیفیت کار پایین بیاید و نیاز به بازسازی مجدد بخش های تکمیل شده وجود داشته باشد. اکنون این سوال برای شما به وجود آمده است که چگونه خانه قدیمی را زیبا کنیم تا بر اساس ترتیب اجرای عملیات باشد. ما در ادامه این مراحل را به شما ارائه می دهیم.
۱- بازسازی سقف خانه قدیمی
در زمان های قدیم که سقف های کاذب در ایران پر طرفدار نبودند، از گچ بری های مختلف برای تزیین سقف استفاده می کردند. امروزه دیگر خبری از سقف های گچی و نقاشی شده نیست بلکه سقف بیشتر خانه ها کناف کاری شده و نورپردازی سقف به بهترین نحو انجام می گیرد. با این کار هم میزان روشنایی خانه بیشتر می شود و هم اینکه به سقف خانه، زیبایی خاصی می بخشد.
۲- بازسازی لوله کشی
ممکن است یک ساختمان قدیمی از نظر لوله کشی نیاز به بازسازی نداشته باشد اما این بستگی به متریال مصرفی به هنگام ساخت خانه دارد زیرا هر قدر که این متریال مرغوب تر باشند، عمر طولانی تری دارند. به طور کلی بازسازی لوله کشی در خانه هایی با عمر بیش تر از ۱۰ سال انجام می شود.
لوله کشی آب سرد، لوله کشی آب گرم، لوله کشی شوفاژ و لوله کشی فاضلاب از جمله لوله کشی های اصلی ساختمان است. به این نکته توجه داشته باشید که لوله کشی نقش مهمی در روند فرسودگی ساختمان دارد و ممکن است به بنای ساختمان آسیب های جدی وارد کند.
۳- بازسازی کف خانه
تا این بخش گفتیم که چگونه خانه قدیمی را زیبا کنیم و اکنون نوبت به بازسازی کف خانه می رسد. برای بازسازی و زیبا سازی کف خانه می توان از مواد و مصالح مختلفی استفاده کرد و این شما هستید که تصمیم می گیرید از کدام ماده برای این کار بهره ببرید. هر یک از مصالح مورد نیاز برای کف خانه دارای قیمت، زیبایی، تنوع، مقاومت و عمر مشخصی هستند و شما باید متناسب با بودجه خود برای آن تصمیم بگیرید.
۴- بازسازی آشپزخانه
آشپزخانه اهمیت زیادی در بازسازی منزل دارد و می تواند بر زیبایی آن بیفزاید. تعویض کابینت ها، تغییر سینک و جای آن، تعمیرات لوله کشی و تاسیسات، تعویض پوشش دیوارها و تزئینات سقف از جمله موارد مهم و تاثیرگذار در بازسازی آشپزخانه است.
۵- بازسازی پذیرایی
بازسازی پذیرایی سختی زیادی ندارد اما باید به نورپردازی آن توجه ویژه ای شود که تا حد امکان از نور طبیعی بیشترین استفاده را ببرد. تغییر پوشش دیوارها، رنگ آمیزی، تغییرات سیم کشی، حذف دیوارها و بزرگ کردن محیط و تعویض پنجره ها و درب ها از جمله مهمترین موارد بازسازی پذیرایی می باشد.
۶- بازسازی اتاق خواب
اتاق خواب در معرض دید نیست اما شما ساعاتی از روز خود را برای استراحت، مطالعه و تعویض لباس در آن سپری می کنید پس باید به خوبی بازسازی شود. کمد دیواری، رنگ آمیزی دیوارها، تعویض پنجره ها و تغییر تزئینات آن، نقش مهمی در بازسازی اتاق خواب دارد.
۷- بازسازی سرویس بهداشتی
بازسازی سرویس بهداشتی ممکن است هزینه های زیادی داشته باشد زیرا در صورت نیاز به تعویض زیرساخت ها، مواد و مصالحی لازم است که تقریبا قیمت بالایی دارند. با تغییرات جزئی در سرویس های بهداشتی می توانید زیبایی خانه خود را افزایش دهید.
بازبینی نهایی
برای اینکه بدانیم چگونه خانه قدیمی را زیبا کنیم باید مراحل بازسازی را طبق مراحل گفته شده طی کنیم و در پایان نتیجه کار را با چیزی که در ابتدا مشخص کرده بودیم مطابقت دهیم. در صورتی که همه چیز مطلوب و ایده آل باشد، کار پیمانکار تایید می شود و پروژه بازسازی خانه قدیمی به پایان می رسد. زیبا کردن خانه قدیمی از طریق بازسازی آن، عمر مفید ساختمان را افزایش می دهد و به همین دلیل بسیار پرطرفدار است اما بهتر است قبل از انجام آن از افراد متخصص مشاوره بگیرید.
منبع:
دیدگاهتان را بنویسید