چرا ویتامین دی جذب بدن نمی شود؟
در این مقاله آموزشی قصد داریم در مورد اینکه چرا ویتامین دی جذب بدن نمی شود ، صحبت کرده و دلایل این مشکل را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهیم. همان طور که می دانید ویتامین دی یکی از مهم ترین ویتامین های مورد نیاز بدن است و وجود آن برای سلامتی ضروری و مهم است. اما متأسفانه برخی افراد به دلایل گوناگون به طور دائم از کمبود این ویتامین رنج می برند. از این رو ما قصد داریم در ادامه این مقاله از دنیای حراج، تمام مباحث مربوط به کمبود ویتامین دی را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم، پس با ما تا انتها همراه باشید.
علائم کمبود ویتامین دی در زنان
اولین موضوع در رابطه با این سؤال که چرا ویتامین دی جذب بدن نمی شود ، شناخت علائم آن است و از آن جایی که معمولاً علائم این مشکل در خانم ها و آقایان متفاوت است ما قصد داریم به طور جداگانه در مورد این علائم صحبت کنیم. مهمترین دلایل عدم جذب ویتامین دی در خانم ها عبارتند از:
نقص سیستم ایمنی بدن
نقص سیستم ایمنی بدن و ابتلا به بیماری های مختلف، یکی از اصلی ترین علائم کمبود ویتامین دی در بدن خانم ها است. این در حالی است که ویتامین دی به طور مستقیم با سلول های مبارز بدن ارتباط بر قرار می کند و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
افسردگی
یکی دیگر از علائم کمبود ویتامین دی در بدن خانم ها، افسردگی است که در فصول سرد سال شدت می گیرد و معمولا یکی از دلایل مهم این افسردگی، کمبود ویتامین دی می باشد.
علائم کمبود ویتامین دی در مردان
ساختار بدن مردان با ساختار بدن زنان متفاوت است، از این رو مشکلاتی مانند کمبود ویتامین دی در بدن مردان با علائم متفاوتی ظاهر می شود که در ادامه به معرفی این عوامل می پردازیم.
درد و التهاب مفاصل
یکی از علائم کمبود ویتامین دی در مردان، درد مفاصل است و تقریباً 30 درصد از آقایانی که با مشکل کمبود ویتامین دی مواجه هستند، با مشکل درد و التهاب مفاصل نیز دست و پنجه نرم می کنند.
افزایش میزان ابتلا به بیماری های تنفسی
یکی دیگر از نشانه های کمبود ویتامین دی در آقایان این است که میزان ابتلای آن ها به بیماری های تنفسی مثل ذات الریه، به طور قابل ملاحظه ای افزایش پیدا می کند و منجر به خطرات جدی برای آنان می شود.
افزایش ابتلا به سرطان پروستات
کمبود ویتامین دی در بدن مردان می تواند باعث افزایش ابتلا به سرطان پروستات شود. بد نیست بدانید که کمبود این ویتامین می تواند احتمال ابتلا به سرطان پروستات را تا 5 برابر در بدن مردان افزایش دهد.
علت جذب نشدن ویتامین دی در بدن
اینکه چرا ویتامین دی جذب بدن نمی شود ، مسلما دلایلی دارد که باید از آن ها آگاه شد تا بتوان برای رفع آنها چاره ای اندیشید. ما در ادامه به بررسی برخی دلایل مهمی که سبب عدم جذب ویتامین دی در بدن می شود، خواهیم پرداخت:
بیماری های گوارشی
یکی از مشکلاتی که می تواند مانع جذب ویتامین دی شود، بیماری های گوارشی هستند. این قبیل بیماری ها سبب می شوند که توانایی روده در جذب ویتامین دی کاهش پیدا کند. برای مثال می توان به بیماری هایی مثل سلیاک و کرون اشاره کرد.
چاقی
مشکل دیگری که سبب کاهش جذب ویتامین دی بدن می شود، چاقی و اضافه وزن است و دلیل آن این است که سلول های چربی که در بدن انباشته می شوند ویتامین دی را از بدن انسان خارج می کنند.
پوست تیره
یکی دیگر از عللی که سبب فقر ویتامین دی در بدن می شود، پوست تیره است. بد نیست بدانید که میزان جذب ویتامین دی در افراد دارای پوست تیره به مراتب پایین تر از افراد با پوست روشن است.
ناراحتی های کبد و کلیه
از مواردی مهمی که سبب کاهش جذب ویتامین دی بدن می شود ، می توان به ناراحتی های کبدی اشاره کرد. این قبیل مشکلات معمولا باعث کاهش تولید صفرا در بدن می شوند و بدن را با فقر ویتامین دی مواجه می کنند.
فواید ویتامین دی برای بدن
ویتامین دی کمک بسیاری به تقویت استخوان ها و دندان ها می کند. همچنین باعث عملکرد و تعادل هرچه بیشتر سیستم ایمنی می شود. وجود ویتامین دی به افراد کمک می کند که در برابر بیماری هایی مثل دیابت و انواع سرطان ها ایمن باشند، یعنی خطر ابتلا به آنها را کاهش می دهد.
تنها ویتامینی که خود بدن قادر به ساختن آن است، ویتامین دی است. وقتی بدن به میزان کافی در برابر نور خورشید قرار گیرد، شروع به ساختن ویتامین دی می کند. از جمله غذاهای حاوی ویتامین دی می توان به تخم مرغ و ماهی های چرب اشاره کرد.
روش درمان کمبود ویتامین D
پس از پرداختن به این موضوع که چرا ویتامین دی جذب بدن نمی شود ، حالا باید به فکر درمان آن بود. هر چند که همیشه پیش گیری بهتر از درمان است اما در برخی مواقع بروز مشکلاتی مانند فقر ویتامین دی در بدن، گریز ناپذیر است و طبیعی است که باید به دنبال راهی برای درمان آن باشیم. از این رو ما تصمیم داریم در این بخش از این مقاله، به برخی از مؤثرترین روش هایی که برای درمان این مشکل وجود دارد، بپردازیم:
- استفاده از مکمل های ویتامین دی
- قرار گرفتن در معرض نور آفتاب
- استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین دی مثل ماهی های چرب و زرده تخم مرغ
طول درمان کمبود ویتامین دی چقدر است ؟
تعیین مدت دقیق برای درمان کمبود ویتامین دی به هیچ وجه کار ساده ای نیست، چرا که این امر به مؤلفه های زیادی بستگی دارد که مهم ترین آن ها عبارتند از:
- سن
- جنسیت
- نوع تغذیه
- محیط زندگی
از این رو، توصیه ما به کسانی که از این مشکل رنج می برند این است که برای درمان آن حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنند تا بتوانند سریع تر این مشکل را رفع کنند و سلامتی کامل خود را به دست بیاورند.
دیدگاهتان را بنویسید