چرا مانتو به شلوار میچسبد؟ راز جلوگیری از چسبیدن مانتو به لباس
چرا مانتو به شلوار میچسبد؟
اگر نمی دانید چرا مانتو به شلوار میچسبد باید قبل از هر چیز بدانید که انرژیها در دنیای اطراف ما و اتفاقات ریز و درشت آن نقشهای مختلف و گاهی عجیب و غریب دارند. تئوری از بین نرفتن انرژی در جهان هستی و انتقال و تبدیل آن مسالهای است که همه ما در درسهای مدرسه خوانده و شنیدهایم. حتی برخی بازیهای کودکی یا سرگرمیها، باعث خنده بر اساس همین تئوری بوده است.
کمتر کسی است که در کودکی سعی نکرده باشد بادکنکهای رنگی را بدون استفاده از چسب و فقط با ایجاد الکتریسیته ساکن به دیوار یا لباسهای بقیه بچسباند. اما همه چیز تفریح نیست گاهی همین انرژیهای سرگردان باعث دردسرهایی نیز میشود. دردسرهایی که هر چند کوچک هستند اما حتی میتوانند شخصیت و استایل ما را به چالش بکشانند.
تصور کنید یک جلسهی رسمی مهم کاری دعوت شدهاید. مشخصا در چنین موقعیتی حساسیت بیشتری روی نوع لباس پوشیدن خود نشان خواهید داد. انتخاب یک استایل رسمی خود یک چالش مهم است که از حوصلهی این متن کوتاه خارج است پس فرض کنید طبق اصولی خاص لباسهای خود را برای این جلسه مهم کاری انتخاب کردهاید و اکنون آماده حضور در جلسه هستید. در آینه برای آخرین بار همه چیز را چک میکنید اما یک چیز درست نیست. رنگ، مدل، حد و حدود پوشیده بودن لباس، همه و همه طبق اصول یک استایل رسمی انتخاب شدهاند اما نتیجه نهایی چندان دلخواه نیست؛ این دقیقا همان بزنگاهی است که قصد دارم راجع به آن صحبت کنم. نکته ریز و ظریفی که در نتیجهی انتقال نا به جای انرژی اتفاق میافتد. چرا مانتو به شلوار میچسبد؟ چرا لباس طبق الگو بر تن ننشسته است؟
این نکته دقیقا زیر سر الکتریسیته ساکن است. همان انرژی بی صدا و ساکتی که در کودکی به کمک آن بادکنک را به دیوار و پرده و هر سطح دیگری میچسباندیم.
راه های جلوگیری از چسبیدن مانتو به شلوار
اینکه چرا مانتو به شلوار میچسبد شاید در نگاه اول موضوع چندان حائض اهمیتی نباشد اما همانطور که پیش از این گفتیم در موقعیتهای خاص همین نکات ریز حتی میتوانند نتیجه یک قضاوت مهم راجع به ما را تحت تاثیر قرار دهند. از آنجایی که جهان هستی بر روابط علت و معلولی پایدار است برای از بین بردن هر علتی کافی است معلول آن را بشناسیم سپس آن را از بین ببریم یا حداقل تغییر دهیم. بازی انرژیها در واقع بازی چندان پیچیدهای نیست و از قانونهای ساده پیروی میکند.
اجازه دهید این جمله را با یک مثال ساده شفاف سازی کنم؛ فرض کنید احتیاج به آب خنک داریم و امکان استفاده از هیچ وسیله برقیای برایمان فراهم نیست، اینجاست که همین قانونهای ساده که کمی قبلتر گفتم به کمک ما میآید، کافیست آب را در شرایط تبخیر قرار دهیم تا هر چه دور خود باشد را خنک کند سپس یک پارچه خیس دور ظرف آب میپیچیم و با انتقال انرژی گرما از آب درون ظرف به پارچه خیس درحال تبخیر، به هدف خود رسیدهایم. این دقیقا همان انتقال انرژی است که از ابتدا سعی در تشریح آن دارم. الکتریسیته ساکن نیز همانند گرما ماهیت انرژی دارد و از همین قوانین ساده پیروی میکند.
روشهای خنثی کردن الکتریسیته ساکن
جلوگیری از الکتریسیته ساکن کار چندان پیچیدهای نیست و در واقع راهکارهای سادهای دارد. جنس هر مادهای در جهان اطراف ما رفتار خاصی در مقابل الکتریسیته ساکن دارد. برخی از مواد رسانا الکتریسیته ساکن هستند برخی دیگه کاملا برعکس عایق الکتریسیته هستند و در این میان موادی هم هستند که اتلافگر الکتریسیته محسوب میشوند یعنی جریان انرژی را در خود به مصرف میرسانند.
عبارت از بین بردن الکتریسیته ساکن در واقع اصطلاحی کاملا غلط است چون بر اساس قانون مشهور، انرژی نه به وجود میآید و نه از بین میرود، تنها از شکلی به شکل خاص تغییر و تبدیل دارد و از جسمی به جسم خاص منتقل میشود.
پس در مبارزه با پدیده الکتریسیته ساکن در لباسهایمان، ما قادر به از بین بردن آن نیستیم فقط میتوانیم بار الکتریسیته را تخلیه کنیم و در این راه مواد رسانا به کمک ما میآیند. الکتریسیته ساکن غالبا به دلیل اصطکاک و خشکی محیط به لباسهای ما منتقل میشود پس هر راهی برای جلوگیری از الکتریسیته ساکن وجود دارد بر اساس از بین بردن اصطکاک و ایجاد رطوبت است که در ادامه مفصل توضیح خواهم داد. قبل از آن به شکلی کوتاه، مشکلاتی که الکتریسیته ساکن در لباس به وجود میآورد را بیان خواهم کرد.
الکتریسیته در لباس چه مشکلاتی به وجود می آورد؟
الکتریسیته در لباس شاید موضوع چندان مهمی به نظر نیاید اما حاد یا ساده بودن هر مشکلی وقتی دقیقا برایمان مشخص میشود که خود در شرایطی خاص به آن دچار شویم. چسبیدن لباسها به هم مثل چسبیدن مانتو به شلوار، کج قرار گرفتن الگو لباس روی تن، ایجاد حس ناخوشایند مور مور و حتی برق گرفتگی در بدن و به هم ریختگی موهای سر همه عوارضی است که شاید در نظر اول حاد نباشد اما در دچار شدن به آن حدود سختیشان هم برایمان ملموس خواهد بود.
ترفندهای پیشگیری از چسبیدن مانتو به لباس
چسبیدن مانتو به لباس اگر بر اثر الگو اشتباه مانتو و شلوار و دوخت بی کیفیت آن نباشد فقط و فقط یک دلیل دیگر خواهد داشت و آن هم همان الکتریسیته ساکن معروف است. پیشتر گفتیم برای تخلیه و جلوگیری از ایجاد الکتریسیته ساکن در لباس باید از دو عامل رسانایی و رطوبت کمک بگیریم در ادامه چند ترفند ساده وابسته به همین دو عامل را بیان خواهم کرد.
- راهکار جذاب، ساده و مهم اول، از بین بردن عامل اصطکاک است؛ برای این منظور کافی است هنگام شستشوی لباس از نرم کننده استفاده کنید. این کار برای خلاصی از چسبیدن مانتو به شلوار راهکاری بسیار مفید است.
- ترفند بعدی استفاده از یک رسانا و تخلیه بار الکتریسیته ساکن است؛ همه میدانیم که فلزات بهترین رساناها هستند پس برای جلوگیری از چسبیدن مانتو به شلوار از یک سنجاق فلزی برای تخلیه بار الکتریسیته ساکن استفاده کنید.
- ترفند کاربردی بعدی استفاده از رطوبت است که تقریبا شبیه رسانا عمل میکند و بسیار کارساز است. فضای اطراف لباسهایتان را مرطوب کنید باور کنید.
راه هایی که بیان شد همگی تجربههای بسیاری از افراد است پس اگر شما هم با مشکل چسبیدن مانتو به شلوار و مشکلاتی شبیه به این مواجه هستید، از این راهکارها استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید