پیرسینگ ناف | عوارض، مراقبت ها، طریقه انجام و حکم شرعی

پیرسینگ یکی از قدیمی ترین و رایج ترین جلوهها برای زیبایی بدن است. این کار برای بسیاری از نقاط مختلف بدن از جمله لب، بینی و ناف انجام می شود. مدت زمان بهبودی پیرسینگ ناف به دلیل انجام آن روی ناحیه شکم ممکن است بیشتر از سایر انواع دیگر پیرسینگ باشد.
دانستن اینکه پیرسینگ ناف چیست، چه عوارضی دارد و چگونه باید از آن مراقبت کنید، می تواند به شما در جلوگیری از بروز هر گونه مشکلی کمک کند. این مقاله برای کسانی است که قصد انجام پیرسینگ ناف را دارند یا میخواهند بدانند که این روش چگونه صورت می گیرد. اگر مشتاقید پاسخ تمامی سوالات خود را در مورد سوراخ کردن ناف بدانید، تا انتهای این مقاله از مجله بانوان با ما همراه باشید.
پیرسینگ ناف چیست؟
سوراخ کردن شکم از اوایل دهه 2000 میلادی در سراسر دنیا مورد علاقه افراد مختلف قرار گرفته است و هنوز هم یکی از پرطرفدارترین نوع پیرسینگ در سال 2022 است. سوراخ کردن ناف که با نام پیرسینگ ناف نیز شناخته می شود، روشی است که در آن قطعه ای از جواهرات را از طریق پوست، به طور مستقیم به قسمت بالای ناف وارد می کنند. این عمل به جواهرات اجازه می دهد تا کمی روی ناف آویزان شده و دیده شوند. پیرسینگ شکم می تواند در قسمتهای لبه پایین، لبه بالایی و کنارههای ناف اعمال شود.
آیا پیرسینگ ناف درد دارد؟
ممکن است برای شما هم این سوال به وجود بیاید که آیا پیرسینگ شکم درد دارد. در پاسخ به این پرسش باید بگوییم، عمل سوراخ کردن مرکز شکم مانند هر نوع پیرسینگ دیگری باعث ایجاد درد خفیف در آن ناحیه میشود.
اما از آنجایی که پوستی که روی شکم شما قرار گرفته است، بافت گوشتی و نرمی دارد، درد کمتری نسبت به سایر پیرسینگهایی که در نواحی غضروفی اعمال می شوند، احساس خواهید کرد. اگر مراقبتهایی که در ادامه این مقاله به شما میگوییم را به شکل صحیح انجام دهید و از لمس کردن یا ضربه زدن یا تحریک پیرسینگ خود اجتناب کنید، درد شما به سرعت از بین خواهد رفت.
طریقه انجام پیرسینگ ناف چگونه است؟
- سوراخ کردن شکم با کمک ابزاری پیشرفته و مخصوص و یا به وسیله دست توسط یک متخصص پیرسینگ حرفه ای انجام می شود.
- متخصص پیرسینگ، ابتدا ناحیه ناف را به طور کامل با مواد مخصوص تمیز می کند و اگر مقداری مو در آن قسمت از بدن شما رویش کرده باشد، به احتمال زیاد آن ناحیه با یک تیغ یک بار مصرف اصلاح می شود تا محل پیرسینگ کاملا صاف و تمیز باشد.
- در صورتی که ناحیه ای که در آن پیرسینگ شما اعمال می شود تمیز نباشد، ممکن است دچار عفونت یا بیماری های پوستی دیگری شوید.
- در مرحله بعد، اگر متخصص پیرسینگ شما از ابزار مخصوص سوراخ کردن استفاده کند، ناحیه مورد نظر را با یک گیره محکم نگه می دارد و سپس، محل قرارگیری پیرسینگ ناف علامت گذاری می شود.
- شما باید از قبل در مورد مکان قرار گیری پیرسینگ با متخصص خود به توافق برسید و پس از علامت گذاری ناحیه مورد نظرتان، آن را بررسی کنید تا از صحیح بودن محل قرار گیری پیرسینگ اطمینان حاصل کنید.
- در مرحله بعد یک سوزن توخالی برای ایجاد سوراخ در محل تعیین شده وارد می شود و به دنبال آن جواهراتی که از قبل انتخاب کردید از طریق آن داخل سوراخ فشار داده می شود.
- اگر بلافاصله پس از سوراخ کردن، خونریزی، تورم یا قرمزی خفیف را تجربه کردید، اصلا نگران نباشید، چرا که این موضوع کاملا طبیعی است و باید به سرعت بهبود یابد.
عوارض پیرسینگ ناف چیست؟
سوراخ کردن ناف نیز مانند هر عمل دیگری عوارضی دارد که برای به حداقل رساندن این عوارض باید حتما این کار را زیر نظر یک متخصص تایید شده انجام دهید. برخی از مهمترین عوارض پیرسینگ ناف عبارتند از:
- خونریزی در ناحیه ناف که به دلیل آسیب رسیدن به بافت این قسمت رخ می دهد.
- ایجاد عفونت که در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی به وجود می آید.
- خطر ابتلا به سرطان، در صورت استفاده کردن از آویز و زیورآلاتی که باعث تحریک پوست در طولانی مدت می شوند.
- ایجاد آلرژی و حساسیت های پوستی در صورت استفاده کردن از زیورآلاتی که به آنها حساسیت دارید.
مراقبت های بعد از انجام پیرسینگ ناف
اگر میخواهید روند ترمیم پیرسینگ به درستی طی شود، باید نکاتی که در ادامه به شما خواهیم گفت را بعد از اتمام پیرسینگ رعایت کنید.
- اولین چیزی که باید به آن توجه کنید این است که قبل از لمس کردن پیرسینگ باید دست های خود را به صورت کامل بشویید تا مطمئن شوید که تا حد ممکن از انتقال هر گونه باکتری جلوگیری میکنید.
- توصیه میشود محل پیرسینگ خود را دو بار در روز با محلول آب و نمک رقیق تمیز کنید. حتما بعد از این کار، ناحیه را با دستمال کاغذی خشک کنید.
- در طول فرآیند بهبودی، توصیه می شود از پمادهای آنتی بیوتیک دوری کنید، زیرا این امر میتواند مانع رسیدن اکسیژن به محل پیرسینگ شود.
- توصیه می شود که لباس های گشاد و شلوارهای آزاد و راحت بپوشید تا مطمئن شوید که ناحیه پیرسینگ را تحریک نمی کنید یا باعث ایجاد عوارض بیشتر در این قسمت نمی شوید.
- پس از شستن دستها با آب و صابون، ناحیه مورد نظر را با آب گرم بشویید. همچنین، مهم است که از خیس کردن پیرسینگ جدید خود توسط هر چیزی به جز محلول آب و نمک نمک تا زمان بهبودی خودداری کنید.
- توجه داشته باشید، تا زمان بهبودی کامل، از رفتن به حمام، دریا یا استخر که ممکن است باعث ورود باکتری و ایجاد عفونت در ناحیه پیرسینگ شود، خودداری کنید.
حکم شرعی پیرسینگ ناف چیست؟
یکی از سوالاتی که ممکن است قبل از سوراخ کردن ناف برایتان پیش بیاید، این است که آیا زدن پیرسینگ برای ناف در احکام شرعی حرام است یا خیر. در پاسخ به این سوال باید بگوییم، برخی از مراجع تقلید این عمل را به تنهایی حرام نمی دانند. بلکه زمانی انجام این کار حرام است که به بدن فرد آسیب بزند. در ضمن، گفته شده که پیرسینگ نباید در ناحیه ای زده شده باشد که برای دیگران جلب توجه کند یا در معرض دید مستقیم افراد قرار بگیرد. برخی از مراجع تقلید می گویند، زدن پیرسینگ برای ناف در صورتی که باعث ترویج فرهنگ غربی شود، ممنوع و حرام است.
قیمت پیرسینگ ناف چقدر است؟
قیمت نهایی سوراخ کردن ناف به عوامل مختلفی بستگی دارد که در این قسمت به بررسی این عوامل میپردازیم:
میزان مهارت متخصص پیرسینگ
اگر بخواهید پیرسینگ خود را توسط فردی انجام دهید که پنج بار تجربه سوراخ کردن ناف را دارد یا یک متخصص که هزاران عمل مشابه انجام داده است، کدام یک را انتخاب می کنید؟ پاسخ بسیار روشن است. هر چه میزان تخصص و تجربه متخصص پیرسینگ بیشتر باشد، قیمت سوراخ کردن ناف نیز بالاتر خواهد بود.
روش انجام پیرسینگ
روشی که متخصص پیرسینگ از آن استفاده می کند نیز در قیمت نهایی تاثیرگذار است. متخصصانی که از سوزن های توخالی به جای تفنگ های سوراخ دار استفاده می کنند، معمولا هزینه بیشتری می گیرند، زیرا روش آنها به سطوح بالاتری از آموزش و تجربه نیاز دارد.
نوع جواهر به کار رفته
واضح است یکی دیگر از عوامل تعیین کننده قیمت پیرسینگ ناف، نوع زیورآلاتی است که میخواهید از آن استفاده کنید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم شما را با تمامی نکاتی که باید در خصوص پیرسینگ ناف بدانید آشنا کنیم. انتظار می رود با رعایت مواردی که به آنها اشاره کردیم، روند سوراخ کردن و پیرسینگ ناف خود را به خوبی پشت سر بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید