طرز تهیه کشک کدو | یک غذای پاییزی سریع و آسان
طرز تهیه کشک کدو | یک غذای پاییزی سریع و آسان
کشک کدو یکی از غذاهای محلی کرمان است که علاوه بر خوشمزگی و ارزش غذایی بالا، تهیه آن بسیار ساده است. این غذا با استفاده از کدو سبز تهیه می شود، اما کسانی که در مازندران زندگی می کنند این غذا را با استفاده از کدو حلوایی تهیه می کنند. غذاهای سنتی ایرانی، از زمان های دور تا به الان در میان همه اقوام محبوبیت داشته و همچنان در اشکال متعددی طبخ و مورد استفاده قرار میگیرد.
بیشتر رستوران ها، فروشگاه ها و خانوارهای بزرگ تمایل به خرید مواد غذایی به صورت عمده دارند. چرا که خرید به صورت عمده صرفه اقتصادی دارد. شما می توانید با مراجعه به فروشگاه های اینترنتی پخش مواد غذایی سفارش مواد اولیه هر نوع غذایی را که دوست دارید ثبت کنید و در اسرع وقت درب منزل تحویل بگیرید. همچنین می توانید با خرید از این فروشگاه ها با تامین کنندگان در سراسر کشور بدون واسطه ارتباط برقرار کنید و با آگاهی از قیمت محصولات با اطمینان به خرید دیگر محصولات اقدام کنید.
در این مطلب به طرز تهیه کشک کدو پرداخته ایم. طرز تهیه پخت این غذا بسیار شبیه به تهیه کشک بادمجان است و حتی ممکن است ساده تر از آن باشد.
تاریخچه کشک کدو
طرز تهیه کشک با کدو بسیار شبیه به کشک بادمجان است. این غذا یکی از غذاهای ساده و محلی کرمان محسوب می شود. اصلی ترین تفاوت بین کشک بادمجان و کشک با کدو کرمانی در طبع آن ها است؛ طبع بادمجان گرم است و مواد اصلی تشکیل دهنده آن کشک و بادمجان می باشد.
در غذای کرمانی به جای بادمجان از کدو استفاده می شود. کدو طبع سردی دارد که وقتی با کشک ترکیب می شود ترکیبی بسیار مقوی و خوشمزه را می سازد. اگر در ترکیبات این غذا از زیر سبز استفاده کنید بر طبع سرد آن غلبه خواهید کرد و دچار مشکل نخواهید شد. یکی دیگر از مزایای این غذا علاوه بر مقوی و مفید بودن آن می توان به طرز تهیه راحت و آسان آن اشاره کرد که در مدت زمان بسیار کمی آماده می شود.
اگر از رژیم غذایی خاصی پیروی می کنید یا تمایل دارید غذای سالم تری بخورید می توانید کدو را بخارپز یا با روغن کم تهیه کنید تا غذای سالم تری داشته باشید.
مدت زمان آماده سازی کشک کدو
- زمان آمادهسازی: 10 دقیقه
- زمان لازم برای پخت: 15 دقیقه
- تعداد نفرات: 4 نفر
- میزان کالری در هر 100 گرم: بین 300 تا 350 کیلو کالری
طرز تهیه کشک کدو
در ادامه به مواد اولیه این غذای مقوی با دستور پخت آسان اشاره کرده ایم:
مواد لازم
- کدو: ۴ عدد
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۲ حبه
- کشک: به میزان لازم
- گردوی آسیاب شده: به مقدار دلخواه
- نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن مایع سرخ کردنی: به مقدار لازم
تهیه کشک خانگی
امروزه به دلیل رقابتی شدن فرآورده های لبنی در بازار و برخورداری از کیفیت پایین برخی از افراد تمایل دارند که محصولات خود را به صورت خانگی تهیه کنند اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید پیشنهاد ما به شما خواندن مقاله طرز تهیه کشک به روش خانگی می باشد. مقاله زیر تمام مراحل طرز تهیه آن را به صورت گام به گام همراه با ویدیو و نکات مهم آن اشاره کرده است.
مطالعه بیشتر: مهم ترین نکات طرز تهیه کشک به روش خانگی
یک روش دیگر برای تهیه کشک استفاده از شیر و سرکه می باشد. دستور آن به این صورت است که شیر محلی را بجوشانید و یک قاشق غذاخوری سرکه به شیر اضافه کرده و مخلوط کنید سپس مقداری نمک به آن اضافه کنید و مجددا هم بزنید.
در این مرحله شعله را خاموش کرده و با گذاشتن در پوش روی قابلمه آن را در محیطی تاریک قرار دهید با گذشت مدت زمان 24 تا 48 ساعت مخلوط شیر و سرکه به کشک تبدیل شده اند.
مراحل گام به گام دستور تهیه کشک کدو
این غذای کرمانی علاوه بر ساده بودن طرز تهیه آن، حاوی مواد مفیدی برای بدن است و زمانی زیادی برای پختن آن نیاز نیست. برای تهیه این غذا با استفاده از کشک و گردو، میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید.
اگر فرصت کافی برای تهیه کشک به روش خانگی را ندارید پیشنهاد ما به شما خرید کشک از فروشگاه اینترنتی پخش عمده مواد غذایی است. این روزها به دلیل رونق این محصول در بازار محصولات زیادی را در بازار مشاهده می کنید. کیفیت کشک بر روی خرید و قیمت آن بسیار تاثیر گذار است. کیفیت کشک به طعم، رنگ، بو و… بستگی دارد.
مرحله اول: سرخ کردن کدوها
در اولین مرحله از طرز تهیه کشک کدو ابتدا کدوها را پوست گرفته و سرخ کنید. برای اینکه غذایی سالم تر در نهایت داشته باشید می توانید آن ها را بخارپز کنید یا در سرخ کن با هوا پخت کنید.
مرحله دوم: سرخ کردن سیر و پیاز
این مرحله نوبت به سرخ کردن پیاز و دو حبه سیر می باشد. هرکدام را جداگانه سرخ کنید.اگر کدو را بخارپز کردهاید، ابتدا یک عدد پیاز را رنده کرده و به کدوها در قابلمه اضافه کنید تا کدوها به همراه پیاز بخارپز شده و طعم پیاز را به خود بگیرند.
مرحله سوم: له کردن و مزه دار کردن کدوها
در این مرحله از کشک کدو باید کدو را با کمک گوشتکوب له کنید. بعد از آن ادویه های اشاره شده در بالا که شامل نمک، فلفل و زردچوبه می باشد را به آن اضافه کنید. در مرحله بعدی کمی آب اضافه کرده و به مدت 10 دقیقه اجازه دهید کدوها به خوبی پخته و نرم شوند.
مرحله چهارم: آماده کردن کشک کدو
در مرحله آخر طرز تهیه کشک کدو می توانید مقداری کشک به کدو اضافه کنید و بگذارید مقداری بجوشد. در نهایت پودر گردو را به مواد اضافه کنید و همه مواد را باهم مخلوط کنید و کشک کدوی کرمانی آماده سرو می باشد. برای تزیین آن می توانید از سیرداغ، پیاز داغ و نعناع داغ استفاده کنید.
خواص کشک کدو
- کدو سبز، علاوه بر داشتن مقدار زیادی فیبر، دارای کالری بسیار پایینی است و به عنوان یکی از مواد غذایی با کالری پایین شناخته می شود.
- مواد مغذی موجود در کدو سبز می تواند به کاهش فشار و قند خون کمک کند و از وقوع سکته قلبی و مغزی جلوگیری نماید.
- با توجه به میزان بسیار بالای آنتیاکسیدان های موجود در این ماده غذایی، از پیری زودرس پوست جلوگیری می کند و سوخت و ساز بدن را به شدت افزایش می دهد.
- کدو سبز یکی از غذاهایی است که باعث کاهش قند خون شده و از جذب کلسترول جلوگیری می کند.
- خواص این گیاه سبز بسیار بالاست و مصرف آن حتی برای بیمارانی که دچار آسم هستند به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی بسیار توصیه میشود.
- اگر دچار افت فشار خون می شوید به دلیل طبع سرد کدو حتما آن را با فلفل و سیر طبخ کنید تا فشار شما افت پیدا نکند.
- مصرف منظم کشک می تواند به افرادی که دچار سوء هاضمه هستند کمک کند تا بر این بیماری غلبه کنند. دلیل این اثر مفید این است که کشک تعادل اسید معده را حفظ کرده و سطح pH را به حالت نرمال باز میگرداند. همچنین کشک خاصیت لاغری دارد.
- مقدار کلسیم موجود در کشک موجب کاهش هورمون کورتیزول شده، که در اثر استرس زیاد ترشح میشود. این اثر می تواند از افزایش وزن ناشی از ترشح زیاد هورمون و در نتیجه پرخوری جلوگیر%8