ایمپلنت دندان چطور انجام می شود؟ | قیمت ایمپلنت 1402
اگر فردی دندان خود را از دست بدهد ایمپلنت دندان ( Dental Implant ) یا فیکسچر در اندازه همان ریشه به جای آن قرار داده می شود. فیکسچرها قطعاتی در اندازه دندان طبیعی می باشند. این ایمپلنت ها یا فیکسچر ها توسط ابزار بسیار دقیقی کنترل می گردند و توسط دستگاه های بسیار دقیق ساخته می شود. ماده ای که در ساخت ایمپلنت دندان و همچنین ایمپلنت فوری استفاده می شود، تیتانیوم است که در واقع فلزی با کیفیت خوب محسوب می شود. جنس قطعات ایمپلنت دندان یا همان فیکسچرها تیتانیوم می باشد. که به دلیل اینکه کاملا از لحاظ بیولوژیکی با بدن تطابق دارند، در تماس با بدن و استخوان فک هیچگونه واکنش آلرژیک بوجود نمی آید. که این مورد یکی از بزرگترین دستاورد ها در علم دندانپزشکی می باشد.
مراحل ایمپلنت دندان
در مرحله اول و به هنگام جراحی، فیکسچر یا قطعه اصلی، درون استخوان فک قرار می گیرد، سپس روی فیکسچر، اباتمنت متصل می گردد و سپس روی آن روکش (پروتز ثابت) گذاشته می شود. بنابراین، بعد از انتخاب دندان مناسب، فیکسچر داخل دهان بیمار گذاشته می شود. پروتزی که روی آن گذاشته می شود متفاوت است و می تواند ثابت یا متحرک باشد. انجام تمامی مراحل ایمپلنت حدود 3-2 ماه زمان می برد و بیمار بعد از انجام جراحی باید صبر کند تا استخوان در اطراف آن کامل شکل بگیرد.
بهترین مارک یا برند ایمپلنت دندان
اگر اجزای ایمپلنتی از بهترین کیفیت موجود در بازار برخوردار باشند آن برند یا مارک ایمپلنت دندان دوام و ماندگاری بالایی دارد و حداقل 30 سال در داخل استخوان فک باقی خواهد ماند و قطعا جز بهترین مارک یا برند ایمپلنت محسوب می گردد.
با دقت کافی در جنس قطعات و اجزای ایمپلنت می توان بهترین برند را برای کاشت انتخاب کرد، در این بین نتیجه ای که حاصل خواهد شد طبیعتا بیشترین درصد موفقیت را دارد. نقطه متمایز بهترین برند ایمپلنت نوع ضمانتی است که به بیمار ارائه داده می شود. این نوع ایمپلنت دندان عموما از طرف شرکت سازنده دارای ضمانت نامه کتبی می باشند که این مورد بخش اعظمی از نگرانی بیماران را برطرف خواهد کرد. در مقاله زیر تمامی برندهای تولید کننده ایمپلنت اعم از آمریکایی ، اروپایی و آسیایی توضیح داده شده و با هم مقایسه شده اند. که می توانید با مطالعه آن اطلاعات کامل و مفیدی را در این زمینه کسب نمائید.
میزان موفقیت ایمپلنت دندان چقدر است؟
بستگی به آناتومی بدن بیمار دارد، به جنس استخوان فک، لثه و سالم بودن بدن بیمار دارد که این موضوع تا %95 بر موفقیت ایمپلنت دندان دارد و در صورت ناموفق بودن کاشت، می توان آن را دوباره کاشت.
برای انجام ایمپلنت باید عکس خاصی گرفته شود؟
برای ایمپلنت دندان ، بهترین عکس رادیوگرافی، عکس اسکن شده از ناحیه مورد نظر یا همان عکس CBCT
تغذیه بعد از جراحی ایمپلنت چگونه است؟
کلیه بیماران بعد از جراحی ایمپلنت لازم است از دندان و دهان خود به نحو احسنت مراقبت کنند تا دندان جراحی شده سریعتر بهبود پیدا کند. برای بیشتر بیماران ممکن است سوال شود که بعد از کاشت دندان چه نوع برنامه غذایی را باید استفاده کنند و تا چه مدت باید رعایت های لازم را در این باره انجام دهند. بعد از قراردادن ایمپلنت در استخوان فک مریض، سلولهای استخوان فک تلاش میکنند خود را به ایمپلنت چسبانده تا به یک ریشهی طبیعی مبدل شوند و پس از گذشت زمان بافت پیوندی به استخوان طبیعی پیوند خورده می شود. به علت وارد امدن فشار به ایمپلنت در مراحل اولیه بعد از جراحی ایمپلنت، ممکن است به رشد بافتهای جدید آسیب وارد شود، پایههای ایمپلنت سست گردیده و سبب از بین رفتن ایمپلنت دندان شود.
اولین ساعات پس از کاشت ایمپلنت
در اولین ساعت ها بعد از جراحی ایمپلنت، میزانی احساس تورم، درد و خونریزی در محل جراحی ایمپلنت بسیار طبیعی و قابل پیش بینی است. برترین گزینه استفاده از غذاهای نرم در این زمان است تا به بافت پیوند خورده ضربه و آسیب وارد نیاید. سعی بفرمایید مصرف مایعات را به حداکثر برسانید تا روند بهبود سریع تر انجام شود.
هفته اول پس از کاشت ایمپلنت
در این مرحله توصیه می شود همچنان از رژیم غذایی مملو از غذاهای نرم استفاده بفرمایید. همچنین سعی بفرمایید از جویدن غذا هرچند نرم علی الخصوص در محل کاشت ایمپلنت، خودداری بفرمایید.
سه تا شش ماه پس از کاشت ایمپلنت
پیوند استخوان هنگام جراحی ایمپلنت روندی است که کم کم با گذشت زمان و به طور متوسط در یک دوره شش ماهه در بیماران به انتها می رسد. ایمپلنت در پشت دهان و بخشی از آن هم در فک بالایی قرار گرفته و مدت زمان بیشتری طول میکشد تا بطور کامل با فک جوش و پیوند بخورد. در مورد هایی که کیفیت استخوان بیمار مناسب نباشد، طول مدت جوش خوردن استخوان و ایمپلنت طولانی تر گشته و همچنین در مواردی امکان دارد تا نه ماه نیز طول بکشد.مواد غذایی مضر دوره درمان ایمپلنت
1. از خوردن مواد غذایی قند دار که منبع اصلی تغذیه باکتری های ایجاد کننده پوسیدگی دندان هستند، خودداری فرمایید.
2. از مصرف غذاهای تند، چسبنده و لزج خودداری نمایید.
3. از خوردن مواد غذایی داغ خودداری کرده و از مواد غذایی ولرم استفاده کنید.
مواد غذایی مفید دوره درمان ایمپلنت
1. سوپ: سوپ چون نرم و روان است، تغذیه بسیار مناسبی برای روزهای اول بعد از جراحی ایمپلنت می باشد. اما ازآنجایی که بعد از جراحی می بایست از غذاهای ولرم استفاده کرد، حتما توجه کنید که غذا داغ نباشد.
2. میوه: پوره ی شیر و موز، گلابی، هلو یا میوه های میکس شده دارای میزان قابل توجهی از ویتامین ها هستند که در دوران نقاهت بعد از جراحی ایمپلنت می توانید آن ها را مصرف کنید. همچنین از مصرف میوه های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت خودداری کنید.
قیمت ایمپلنت در سال 1402
قیمت ایمپلنت در مقایسه با سایر خدمات دندانپزشکی بیشتر بوده بدلیل اینکه مسئولیت و خدمات کاری بیشتری نسبت به درمان های دیگر دارد و همچنین مواد و قطعات بیشتری نسبت به دیگر خدمات، مصرف می شود که قیمت این قطعات بسیار گران است. از سوی دیگر بیشتر این هزینه ها برای مصرف مواد اولیه استفاده می شود که همین موضوع باعث افزایش قیمت آن می شود و بیشتر درمان های تخصصی از جمله ایمپلنت دندان هزینه بالایی خواهند داشت. قیمت ایمپلنت دندان بستگی به استاندارد های ایمپلنت دارد که اگر از قطعات غیر استاندارد برای پایین آوردن قیمت ایمپلنت استفاده کنیم ممکن است آسیب های زیادی به استخوان فک و لثه وارد کند و از طول عمر آن شما بکاهد. به طور کلی محدوده قیمت ایمپلنت دندان در سال 1402 از ده تا سی میلیون تومان می باشد.
در مرکز دندانپزشکی دکتر سمیه ابراهیم گل کاشت ایمپلنت دندان آمریکایی لیزری که معروفترین برند ایمپلنت دنیا محسوب می شود همراه با تکنیک های مدرن جراحی از جمله ایمپلنت دیجیتال ، ایمپلنت پانچی یا فلپ لس (Flapless) ، کاشت دندان با لیزر، ایمپلنت فوری، ایمپلنت همزمان با بازسازی استخوان، ایمپلنت همزمان با سینوس لیفت و جراحی ایمپلنت با بارگذاری فوری (immediate load) با استفاده از جدیدترین تجهیزات دندانپزشکی و تکنولوژی روز دنیا انجام میگردد.
برای کسب اطلاعات بیشتر با شمارههای 88082941 و 86128996 تماس بگیرید.
منبع : سایت دکتر سمیه ابراهیم گل
دیدگاهتان را بنویسید