آیا ریمل و سرمه مانع وضو است؟ | بررسی نظر مراجع تقلید و ائمه

انسان فطرتی زیبایی طلب دارد و همواره به دنبال زیبایی و زیباتر دیده شدن است و این موضوع در مورد بانوان بیشتر صدق می کند. زنان امروزه برای زیباترشدن از انواع مختلفی از لوازم آرایشی استفاده می کنند. ریمل و سرمه جزء آن دسته از لوازم آرایشی هستند که استفاده از آنها زیبایی خاصی به چشم های بانوان می بخشد. بانوان هنگام استفاده از این لوازم آرایشی، در هنگام وضو و غسل ممکن است دچار سردرگمی شوند و این سوال برایشان پیش بیاید که به طور مثال، آیا ریمل و سرمه مانع وضو است یا خیر.
در این مقاله از مجله بانوان به پاسخ سوالاتی چون تفاوت حکم وضو با ریمل و وضو با سرمه خواهیم پرداخت و این قضیه را از دیدگاه قرآن، احادیث و مراجع تقلید مورد بررسی قرار خواهیم داد. انجام صحیح وضو و غسل می تواند دغدغه بسیاری از بانوان مومن باشد که با توجه به آیات و روایات و حکم مراجع تقلید قصد داریم تا پاسخ این سوال که آیا ریمل و سرمه مانع وضو است را در انتهای این مقاله در اختیار شما قرار دهیم.
حکم مراجع تقلید در مورد وضو با ریمل و سرمه
حکم آیت الله خامنه ای:
هنگام وضو آب باید به پوست یا مژه ها برسد و اگر چشم ها جرم داشته باشد و مانع رسیدن آب به مژه یا پوست شود، باید قبل از غسل یا وضو این جرم کاملا برطرف شود.
همچنین آیت الله خامنه ای در صورت کمبود وقت برای پاک کردن آرایش هنگام وضو گفته اند: در صورت نبود زمان برای پاک کردن آرایش و گرفتن وضو، به ناچار شخص می تواند به همان حالت وضو گرفته که در این صورت حکم وضو جبیره را خواهد داشت.
حکم آیت الله مکارم شیرازی:
در صورتی که لوازم آرایشی جرم زیادی نداشته باشند و مانع رسیدن آب به آن محل نشوند موردی ندارد، آن مقدار از سرمه که پس از شستن به صورت هاله ای باقی می ماند ایرادی نخواهد داشت.
احادیث و آیات :
پاسخ این سوال که آیا ریمل و سرمه مانع وضو است یا خیر را از دید دو مرجع عالی تقلید مورد بررسی قرار دادیم، اما بد نیست تا نظر ائمه و قرآن را نیز برای یافتن پاسخ کامل این سوال مرور کنیم.
دیدگاه قرآن :
در آیه ششم سوره مائده، کلیت آداب وضو گرفتن به طور کامل شرح داده شده است. طبق این آیه همه مسلمانان می دانند که قبل از نماز خواندن باید اقدام به طهارت نمایند. که این طهارت به وسیله وضو و تیمم و غسل انجام می گیرد. طهارت به معنی پاکسازی تمامی اعضای وضو یا غسل قبل از اقدام به انجام آن می باشد.
پیامبر اکرم (ص) :
پیامبر اکرم (ص) در این زمینه فرمودند: وضو بدون طهارت صحیح نیست. ایشان همچنین فرمودند: وضو جزئی از ایمان است. در آیه ششم سوره مائده پس از آن که آداب وضو را می خوانیم، به این جمله می رسیم که اگر آب نیافتیم اقدام به تیمم نماییم. در انتهای این آیه آورده شده که: خداوند نمی خواهد مشکلی برای شما ایجاد نماید بلکه می خواهد شما را پاک سازد. با توجه به این آیه شریفه به اهمیت پاک شدن به وسیله وضو پی می بریم و این پاک شدن شامل همه قسمت های بدن که طی وضو باید به آنها آب برسد از جمله مژه ها و اطراف چشم ها نیز می شود.
امام باقر (ع) :
امام باقر (ع) نیز در زمینه وضو فرموده اند: آن مقداری که خداوند متعال برای شستن مشخص نموده اند، باید انجام گیرد که بیشتر از آن ثوابی ندارد و کمتر از آن گناه است.
سخن پایانی
پس از بررسی نظر مراجع تقلید، ائمه و دیدگاه قرآن، در پاسخ به این سوال که آیا ریمل و سرمه مانع وضو می شود یا خیر، باید این گونه پاسخ داد که بله. چه به عنوان یک زن برای زیبایی چشم هایتان از ریمل استفاده کنید چه از سرمه، باید بدانید که قبل از مبادرت به وضو یا غسل باید به طور کامل ریمل و سرمه را از روی مژه ها و پوست اطراف آن کاملا پاک نمایید و سپس اقدام به انجام وضو یا غسل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید