چرا تورم در ونزوئلا بالاست؟ چرا ونزوئلا ورشکست شد؟
چرا تورم در ونزوئلا بالاست؟
چرا تورم در ونزوئلا و بالاست و چرا ونزوئلا ورشکست شد موضوعی است که قصد داریم در این مقاله از وبلاگ دنیای حراج به طور کامل به آن بپردازیم. در سال های اخیر نرخ تورم در کشور ونزوئلا با افزایش چشمگیری روبرو بوده است به طوری که طبق آمار اعلام شده در سال 2016 نرخ تورم در ونزوئلا به بیش از 46000 درصد رسید.
کاهش چشمگیر ارزش “بولیوار” واحد پول ونزوئلا از جمله مشکلاتی است که مردم ونزوئلا در سال های اخیر با آن مواجه شدند تا جایی که مردم ونزوئلا در هنگام خرید کردن به جای شمردن اسکناس ها وزن آن ها را محاسبه می کردند.
چرا ونزوئلا ورشکست شد؟
علت اینکه چرا تورم در ونزوئلا بالاست و چرا ونزوئلا ورشکست شد این بود که رکودی از سال 2013 در ونزوئلا ایجاد شد و هر لحظه به سمت تورم پیش رفت. ونزوئلا از سال 2013 دچار رکود اقتصادی شد و با گذشت زمان این رکود افزایش یافت. در کنار این رکود، تورمی ایجاد شده بود که هر لحظه بیشتر می شد، به طوری که به عنوان کم سابقه ترین رکود در جهان شناخته شد. به گفته یکی از اقتصاد دانان مسئله ای که باعث ایجاد رکود تورمی می شد سرمایه گذاری بیش از اندازه و افراطی برای طرح های پوپولیستی و مدیریت ضعیف منابع و تجهیزات بود.
دلایل تورم ونزوئلا چیست؟
تورم در ونزوئلا دلایلی متعددی دارد که شاید تحریم ها یکی از دلایل آن باشد اما کارشناسان علم اقتصاد بر این باور هستند که دو علت زیر از مهمترین دلایل تورم بالا در ونزوئلاست:
وابستگی شدید به اقتصاد نفتی
بیش از نیمی از بودجه ونزوئلا از نفت تامین می شود و بدون نفت اقتصاد آن دچار فاجعه مهیبی خواهد شد. طرفداران چاوز موفق نشدند پس از سال 2014 دلیل سقوط ارزش نفت را به گردن سوسیالیست ها بیاندازند. وارد کردن پول به کشور آن هم بدون هیچ پیشینه و برنامه ای باعث شده بود نفتی که ارزش آن بسیار بالا بود حالا بی ارزش و بسیار ارزان شود.
وابسته بودن 95 درصدی اقتصاد ونزوئلا به درآمد های حاصل از صادرات نفت یکی از بزرگ ترین ضعف های اقتصادی این کشور بود. در سال های 2012، 2013 و 2014 نفت ارزشی بالغ بر 100 دلار داشت اما این مبلغ در سال 2016 به 20 دلار هم رسید. تاثیر این روند به نحوی زیاد بود که هیچ مبلغی برای اداره امور سیاسی ونزوئلا باقی نمانده بود.
این که چرا تورم در ونزوئلا بالاست تا حد زیادی به افت قیمت نفت در این سال ها بستگی دارد و البته هنگامی که اغلب کشورها به دنبال گسترش صنعت نفت و توسعه تجهیزات و زیر ساخت ها بودند، ونزوئلا درآمد حاصل از فروش نفت و فرآورده های نفتی را صرف مخارج متفرقه نمود و به همین علت تولید نفت در ونزوئلا به شدت کاهش پیدا کرد، به گونه ای که شرکت های دولتی نفتی ونزوئلا، توان پرداخت هزینه استخراج نفت به شرکت های خارجی را هم نداشتند.
مدیران ناکارآمد
فاجعه از زمانی رخ داد که قتل و غارت به دلیل کمبود کالاهای اساسی و دارو در ونزوئلا ترویج پیدا کرد. مراکز فروش و داروخانه ها خالی از هر گونه خوراک و دارو شده و در اغلب مناطق تعلیل شدند. نکته اصلی اینجاست که در این زمان وفاداران به چاوز از مسیر و راه خود دست نکشیدند.
در این زمان بولیوار واحد پول ونزوئلا سقوط کرد و بازار نفت به طور کامل کساد شد، اگر چه دولت همچنان از فروشندگان انتظارداشت تغییری در قیمت اجناس ایجاد نکنند. تنها به بهانه از بین رفتن شغل های داخلی و با وجود کمبود مواد خوراکی از واردات آن جلوگیری می شد تا جایی که واردات غذا در سال 2016 به نصف رسید. این رویدادها دلیلی برای بالا رفتن قیمت ها و کنار گذاشتن کنترل آنها توسط دولت مرکزی شد. افزایش قیمت کالاها به گونه ای بود که کمتر کسی قادر به خرید اجناس بود. قتل و غارت به اندازه ای ترویج یافته بود که ونزوئلا به خطرناک ترین کشور جهان تبدیل شد.
با افزایش بدهی های خارجی و کاهش تولید داخلی و ارزش نفت، خزانه به طور کامل خالی شد. پول به حدی کمیاب بود که ونزوئلا بخشی از بدهی های خود را با شمش های طلایش تسویه کرد. این رویه تا جایی ادامه داشت که چین و روسیه کمک های مالی خود را به طور کامل از ونزوئلا قطع کردند. ناکارآمدی مدیران و مسئولین ونزوئلا شاید مهمترین دلیل بروز این بحران و ورشکستگی بزرگ بود.
پیامدهای این تورم بالا در ونزوئلا چیست؟
صندوق بین المللی پول این فاجعه اقتصادی نادر در جهان را با عنوان “بحران عمیق اجتماعی و اقتصادی” نام گذاری کرد. این تورم عظیم در کشور ونزوئلا با پیامدهای بسیاری همراه بوده که این پیامدها نظام اقتصادی ونزوئلا را فلج کرده و باعث مایوس شدن سرمایه گذاران خارجی شده است. این تورم بالا کسب و کار های داخلی را نیز با مشکلات متعددی روبرو ساخته و بر روی ارزش پس انداز های مردم و حداقل حقوق کارگران تاثیر منفی گذاشته است. کسری بودجه، عدم کنترل سرمایه و آسیب به سیاست گذاران کشور از دیگر تاثیرات نامطلوب این ابرتورم اقتصادی بر پیکر بی جان ونزوئلاست.
در سال ۲۰۲۰ منابع آگاه در بانک مرکزی ونزوئلا ادعا کردند که ذخایر ارزی کشور ونزوئلا به پایان رسیده و این کشور فقط ۸۰۰ میلیون دلار ذخیره ارزی به شکل نقد و ۲۰۰میلیون دلار به شکل دارایی غیرمنقول دارد و اگر این ادعا صحت داشته باشد، مجموع ذخایر ارزی این کشور کمتر از ثروت ۲۱۵۴ نفر در لیست ثروتمندان جهان است.
قیمت اجناس در ونزوئلا چقدر است؟
تورم بالا در ونزوئلا و کاهش ارزش پول ملی سبب شده تا قیمت اجناس در ونزوئلا به طرز شگفت انگیزی افزایش یابد، به نحوی که در برخی موارد، خرید مواد غذایی در ونزوئلا برای مصرف یک روز، هزینه ای برابر یک ماه حقوق کارگر را در پی دارد. در ادامه نظر شما را به مشاهده تصاویر زیر که بیانگر افزایش نرخ تورم و کاهش ارزش پول ملی ونزوئلاست، جلب می کنیم.
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من خیلی دلم می خواست که یک نفر از جایگاه یک توریست ، مشاهدات میدانی خود را از چنین شرایطی شرح دهد.
وقتی در این گزارش نوشته می شود که حقوق ماهانه یک کارگر ،کفاف یکروز غذای یک نفر را میدهد و راحت از آن عبور می کند!!!! آیا سوال پیش نمی آید که در چنین وضعیتی ، این فرد بقیه طول ماه را چه می کند ، آیا در خیابانها ، جنازهها بخاطر گرسنگی روی هم انباشته شده؟!!!
واقعا در چند سال اخیر، آمار جرم و جنایت و دزدی و غارت در ونزوئلا افزایش چشمگیری داشته، البته الان اوضاع کمی بهتر شده نسبت به دو سه سال اخیر.
چرا ما از تجربه امسال این کشورها که تورم بسیار بالا را پشت سر گذاشتن استفاده نمی کنیم و…..!!!!!!!؟؟؟؟؟