ورکشاپ چیست (work shop) و انواع ورکشاپ کدام است؟
احتمالا بارها و بارها نام کلمه ورکشاپ (WorkShop) را در فضای مجازی، تلویزیون و سایر رسانه ها شنیده اید، اما این سوال در ذهنتان نقش بسته که ورکشاپ چیست و به چه معناست و انواع ورکشاپ کدام است. در این مقاله آموزشی از دنیای حراج، قصد داریم تا به حراج اطلاعات در این زمینه پرداخته و یک بار برای همیشه شما را با معنا و مفهوم، انواع و نحوه برگزاری یک ورکشاپ آشنا سازیم، پس با ما تا انتها همراه باشید.
ورکشاپ چیست ؟
ورکشاپ (WorkShop) یک کارگاه آموزشی است که طی آن یک مهارت خاص به صورت فشرده به افراد شرکت کننده در آن آموزش داده می شود. ورکشاپ ها می توانند به صورت آنلاین و یا حضوری برگزار شوند. از آن جایی که معمولا ورکشاپ ها برای تعداد افراد محدودی برگزار می شوند، بازدهی بالایی دارند. ورکشاپ ها در حوزه های مختلفی برگزار می شوند که به طور مثال می توان به حوزه هایی مانند هنر، بازیگری، نقاشی و عکاسی اشاره کرد.
انواع ورکشاپ
ورکشاپ ها یا کارگاه های آموزشی در انواع مختلفی برگزار می شوند که در ادامه به معرفی مهمترین کارگاه های آموزشی خواهیم پرداخت.
ورکشاپ آرایشگری
یادگیری یک مهارت کاربردی مثل آرایشگری باید به صورت عملی انجام شود تا هنرجو بتواند تمام نکات و موارد لازم را به خوبی بیاموزد. بنابراین برگزاری ورکشاپ بهترین راه برای یادگیری هر چه بهتر آرایشگری می باشد. در این نوع ورکشاپ ها، مربی تمام نکات را به صورت عملی به هنرجویان خود آموزش می دهد و هنرجویان موظف هستند که بعد از به اتمام رسیدن ورکشاپ، مهارت هایی که طی این دوره آموزشی کسب کرده اند را بر روی یک مدل پیاده سازی کنند.
مثلا اگر یک ورکشاپ برای آموزش کاشت ناخن برگزار شده است، هنرجو باید بتواند کاشت ناخن را به بهترین وجه ممکن روی ناخن یک مدل، اجرا کند تا مدرک ورکشاپ ناخن کاری را اخذ کرده و کار خود را آغاز نماید.
ورکشاپ آشپزی
یکی دیگر از انواع ورکشاپ، ورکشاپ آشپزی است که برای آموزش نحوه پخت انواع غذاها و دسرها به شرکت کنندگان برگزار می شود. از آن جایی که اکثر ورکشاپ های آشپزی به صورت بین المللی برگزار می شوند، شرکت کنندگان با حضور در آن می توانند از تجارب اساتید باتجربه و ماهر دنیا در این زمینه استفاده کنند.
شرکت کنندگان در یک ورکشاپ آشپزی با ارتقاء مهارت هایشان در حوزه آشپزی، علاوه بر یادگیری اصولی پخت انواع غداها، با فرهنگ غذایی و آداب غذا خوردن ملل مختلف نیز آشنا می شوند. جالب است بدانید که ورکشاپ های آشپزی با وجود این که از لحاظ کیفیت و بازدهی در رده بالایی قرار دارند، اما هزینه شرکت در آن ها بسیار مناسب است و هنرجویان می توانند با استفاده از گواهی نامه معتبری که در پایان این ورکشاپ ها دریافت می کنند، سریعا وارد بازار کار شوند.
ورکشاپ بازیگری
ورکشاپ بازیگری، یکی دیگر از انواع ورکشاپ است و همان طور که از نام آن نیز پیداست، هدف از برگزاری آن آموزش فنون بازیگری است. این مدل ورکشاپ ها، غالبا توسط بازیگران با تجربه سینما و تلویزیون برگزار می شوند، تا از این طریق برای علاقه مندان به این حوزه فرصتی فراهم شود که بتوانند از تجربه و مهارت اساتید خبره حوزه سینما و تلویزیون، استفاده کرده و مهارت های لازم برای ورود به حوزه بازیگری را کسب کنند.
البته نکته قابل ذکر این است که هنرجویان این رشته برای این که بتوانند به موفقیت برسند، باید پشتکار زیادی داشته باشند و حتما باید در کنار حضور در این ورکشاپ ها، تمرینات زیادی انجام دهند. در واقع این تنها راهی است که برای موفقیت در حوزه بازیگری وجود دارد.
ورکشاپ نقاشی
اگر نمی دانید که پرطرفدارترین حوزه در برگزاری ورکشاپ چیست ، باید به شما بگوییم که ورکشاپ نقاشی یکی از پرطرفدارترین ورکشاپ ها در میان عموم می باشد. اگر با این حوزه آشنایی داشته باشید، می دانید که زیر مجموعه های فراوانی دارد و به همین دلیل معمولا ورکشاپ های این حوزه با موضوعات متنوعی برگزار می شوند. به طور مثال می توان به ورکشاپ های طراحی چهره، رنگ روغن و سیاه قلم اشاره کرد.
در این آموزش ها، از به روز ترین متدها و سبک های نقاشی جهان استفاده می شود و جالب است بدانید که در اغلب موارد، ورکشاپ هایی که در این حوزه برگزار می شوند، توسط بهترین اساتید مدیریت می شود و هنرجویان شاخه های مختلف نقاشی با حضور در این دوره ها می توانند با جدید ترین متدهای نقاشی دنیا آشنا و اصول آن را به درستی بیاموزند.
ورکشاپ خیاطی
یکی دیگر از انواع ورکشاپ، ورکشاپ های خیاطی هستند که برای آموزش انواع روش های دوخت، برگزار می شوند. کسانی که به این حوزه علاقه مند باشند می توانند جهت کسب مهارت های لازم در زمینه خیاطی، در این کارگاه آموزشی شرکت کنند.
گاهی ممکن است ورکشاپ هایی که در حوزه خیاطی برگزار می شوند، تا چندین روز ادامه داشته باشند، این امر سبب می شود که کیفیت خروجی ورکشاپ بهتر باشد. خوشبختانه در حال حاضر اکثر کسانی که در حوزه خیاطی فعالیت می کنند، از برگزاری چنین جلساتی استقبال می کنند.
ورکشاپ هنری
آخرین نوع ورکشاپی که قصد داریم به شما معرفی کنیم، ورکشاپ هنریمی باشد. از آن جایی که دنیای هنر، دارای تنوع بی نظیری است و هنرمندان برای درخشیدن در این حوزه جذاب، نیازمند کسب مهارت های متعددی هستند، این ورکشاپ ها با موضوعات مختلفی برگزار می شوند و کسانی که در این زمینه فعالیت می کنند، می توانند با شرکت در این ورکشاپ ها، مبانی هنر را به بهترین وجه ممکن درک کنند و در حوزه تخصصی خود به مهارت بالایی دست پیدا کنند.
البته قابل ذکر است که کیفیت خروجی این ورکشاپ ها تا حد زیادی به پشتکار خود هنرجو بستگی دارد و مسلما هر چه هنرجو مصمم تر باشد و با پشتکار بیش تری به کار خود ادامه دهد، نتیجه نهایی بهتر خواهد بود.
چگونه ورکشاپ برگزار کنیم؟
حال که متوجه شدید ورکشاپ چیست و چه انواعی دارد، در ادامه قصد داریم تا به شرح مراحل برگزاری یک ورکشاپ بپردازیم.
۱- شناخت شرکت کنندگان
در ابتدا باید بررسی کنید که چه افرادی در ورکشاپ شما شرکت می کنند. این کار باعث می شود که شما متناسب با دانش شرکت کنندگان و با داشتن برنامه ریزی مناسب، به تدوین نکات آموزشی بپردازید تا در جلسات مختلف ورکشاپ بخشی از نکات را به شرکت کنندگان آموزش دهید.
۲- مشخص کردن هدف
اگر شما هدف خود از برگزاری ورکشاپ را ندانید، نمی توانید ورکشاپ خوبی برگزار کنید و با ارائه مطالب پراکنده، شرکت کنندگان را خسته خواهید کرد. مشخص کردن هدف، باعث می شود که به آن چیزی که در ذهن خود دارید دست پیدا کنید و در طول ورکشاپ و پس از آن، میزان دستیابی به اهداف اولیه را مشخص نمایید.
۳- بررسی مکان برگزاری
مکان برگزاری ورکشاپ نقش مهمی در میزان توجه و یادگیری افراد دارد. با توجه به اهداف و موضوع ورکشاپ، محیط مناسبی را در نظر بگیرید و در صورت نیاز، چیدمان آن را تغییر دهید. مکان ورکشاپ باید با توجه به هدف شما طراحی شود، پس اگر می خواهید شرکت کنندگان را به آرامش برسانید از اجزایی متناسب با آن استفاده کنید. در صورتی که قصد بالا بردن انرژی و هیجان شرکت کنندگان را دارید، دکوراسیون مکان برگزاری را با استفاده از رنگ ها و تزئینات کوچک، برای اهداف خود طراحی نمایید.
۴- قوانین برگزاری ورکشاپ
هر ورکشاپی قوانین مخصوص به خود را دارد و شما به عنوان برگزار کننده باید این قوانین را به خوبی رعایت کنید. به طور مثال زمان شروع و پایان ورکشاپ را دقیقا طبق چیزی که به شرکت کنندگان اعلام کرده اید، اجرا کنید. علاوه بر این، قوانین دیگری برای تداوم ورکشاپ در نظر داشته باشید تا پس از پایان آن، با شرکت کنندگان در تعاملی موثر باشید.
۵- ایجاد حس خوب
ممکن است شرکت کنندگان تا پیش از این با شما و سایر افراد حاضر در جلسه آشنا نباشند پس به همین منظور باید در ابتدای ورکشاپ حس خوبی به شرکت کنندگان بدهید تا نگرانی و دغدغه های ذهنی خود را کنار گذاشته و با توجه کافی در جلسه حضور یابند. در این راستا می توانید از شرکت کنندگان بخواهید تا خودشان را معرفی کنند و یا توضیح کوتاهی در مورد مهارت هایشان بدهند.
۶- تشویق شرکت کنندگان
در ابتدای ورکشاپ در مورد هدف برگزاری، توضیحاتی به شرکت کنندگان بدهید تا بدانند در پایان باید به چه مواردی دست پیدا خواهند کزد. در طول ورکشاپ، شرکت کنندگان را تشویق کنید و با یادآوری نکات لازم، فعالیت آنها را بهبود ببخشید. از تمامی شرکت کنندگان بخواهید که پیشرفت خود را به طور مرحله ای ثبت کنند تا در پایان شاهد مراحل موفقیت خود باشند.
دیدگاهتان را بنویسید