سوربتو چیست؟ جلاتو چیست؟ تفاوت جلاتو و سوربتو با بستنی
سوربتو چیست ؟
سوربتو چیست ؟ سوربتو در واقع یک شربت یا دسر یخ زده است که از آّب، شکر و آب میوه طبیعی تشکیل شده است. به طور کلی سوربتو یک نوع شربت یخ زده است که در تهیه آن از شیر یا خامه استفاده نمی شود. اعتقاد بر این است که پیدایش سوربتو از ایران باستان سرچشمه می گیرد. بزرگترین تفاوت سوربتو با بستنی، عدم استفاده از شیر یا خامه در فرآیند تهیه آن است.
مردم ایران به طور سنتی و در منازل خود نیز اقدام به درست کردن سوربتو به وسیله آب، شکر و آب میوه طبیعی می نمایند. در میان عموم مردم در ایران، از واژه “آلاسکا” نیز برای سوربتوهای خانگی استفاده می شود. برای تهیه سوربتو از آب یا عصاره انواع میوه های تازه از جمله هلو، توت فرنگی، انبه و موز استفاده می شود.
مراحل طرز تهیه سوربتو چیست ؟
برای تهیه سوربتو، باید عصاره یا آب میوه طبیعی را با آب و شکر مخلوط و خوب هم بزنید. پس از اینکه آب میوه شما کاملا با شکر مخلوط شد. آن را در قالب های مخصوص بستنی ریخته و در فریز قرار دهید. پس از 3 الی 4 ساعت دسر شما آماده شده و می توانید یک سوربتوی خوشمزه را با طعم میوه های طبیعی میل کنید. آماده کردن سوربتو، به دلیل عدم نیاز به دستگاه بستنی ساز، در منزل نیز به آسانی امکان پذیر است.
جلاتو چیست ؟
جلاتو یک دسر منجمد و محبوب ایتالیایی است. به طور کلی پایه اصلی یک جلاتو از شیر می باشد و در فرآیند تهیه آن از خامه استفاده نمی شود. ژلاتو در دمای پایین تری نسبت به بستنی آماده می شود و در نتیجه هنگام میل کردن، اندکی نرم تر و براق از بستنی می باشد. جلاتو به دلیل عدم وجود خامه، از چربی کمتری در قیاس با بستنی برخوردار است و دسری سالم تر محسوب می شود.
امروزه جلاتو در سرتاسر جهان شناخته شده است و ایتالیا که مبدا اصلی پیدایش جلاتو در جهان بوده، امروزه دارای بیش از 5000 بستنی فروشی است که به طور تخصصی به تهیه و فروش جلاتو مشغول هستند. امروزه جلاتو با طعم هایی نظیر وانیل، شکلات، پسته، فندق و یا میوه هایی نظیر تمشک، توت فرنگی و آناناس تهیه می شود.
طرز تهیه جلاتو
برای تهیه جلاتو ابتدا باید شیر را با اندکی آب و شکر مخلوط و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار داده و هم بزنید تا کاملا داغ شود، سپس حرارت را کم نموده و عصاره میوه یا شکلاتی را که از قبل آماده کرده اید، داخل مخلوط شیر و شکر بریزید و مجددا به هم زدن ادامه دهید. زمانی که تمام مواد با یکدیگر به خوبی مخلوط شدند، گاز را خاموش نموده و اجازه دهید تا مخلوط کاملا سرد شود.
پس از اینکه مخلوط کاملا سرد شد، آن را داخل فریزر قرار دهید. توجه داشته باشید که باید هر یک ساعت یک بار ظرف جلاتو خود را از فریزر بیرون آورده و آن را با قاشق کاملا هم بزنید. پس از حدود 5 ساعت جلاتوی خوشمزه شما آماده خوردن است.
تفاوت جلاتو با سوربتو چیست ؟
حال که متوجه شدید جلاتو و سوربتو چیست ، بد نیست تا با تفاوت این دو نیز آشنا شوید:
- سوربتو یک دسر متشکل از آب، شکر و آب میوه طبیعی است، در شرایطی که پایه اصلی تهیه جلاتو، شیر می باشد.
- فرآیند تهیه جلاتو به گونه ای است که مواد ما باید ابتدا حرارت دیده و پس از سرد شدن، داخل فریز قرار بگیرد، در حالی که در آماده سازی سوربتو، مواد پس از مخلوط شدن، بدون اینکه حرارت ببیند، داخل فریزر قرار می گیرد.
- سوربتو برای آماده شدن به دو الی سه ساعت زمان نیاز دارد، اما جلاتو حداقل باید 5 ساعت در فریزر بماند تا آماده خوردن شود.
- سوربتو را به آسانی می توان در منزل و بدون دستگاه بستنی ساز آماده کرد، در حالی که جلاتو معمولا در بستنی فروشی ها و به کمک دستگاه بستنی ساز آماده می شود.
منابع
دیدگاهتان را بنویسید