حکم پوشیدن تیشرت و شلوارک برای مرد از دیدگاه اسلام
اگر چندین ساعت از زمان خود را در بازار سپری کنید، متوجه می شوید که تیشرت و شلوارک های مردانه بسیاری برای فروش در بازار وجود دارد. ممکن است به عنوان یک مرد علاقه داشته باشید از این دسته پوشش ها استفاده کنید. بنابراین نیاز است تا با حکم پوشیدن تیشرت و شلوارک برای مرد در اسلام آشنا شوید. مراجع فقیه اسلام و متخصصان دینی با در نظر گرفتن جوانب پوشیدن این دسته پوشش ها به بیان حکم آن ها می پردازند. در ادامه این مقاله از مجله آقایان به بررسی این احکام خواهیم پرداخت.
حکم پوشیدن تیشرت برای مردان
تیشرت های مردانه، لباس های زیبا و جذابی هستند که از آستین کوتاهی برخوردار هستند. مراجع اسلام با توجه به کوتاهی آستین این لباس ها نظرات متفاوتی را برای پوشانندگان این نوع لباس بیان کرده اند. به طور کلی می توان گفت در هیچ جای دین اسلام بیان نشده است که پوشیدن تیشرت های آستین کوتاه برای مردان حرام است. اما اسلام بیان می کند که این لباس ها باید به گونه ای باشد که موجب تحریک نامحرمان نشوند.
نظر آیت الله خمینی درباره تیشرت پوشیدن مردان
امام خمینی در رابطه با این لباس ها می فرمایند که اگر پوشیدن تیشرت موجب جذب نا محرمان نشود، استفاده از آن هیچ اشکالی ندارد.
نظر آیت الله وحید درباره تیشرت پوشیدن مردان
آیت الله وحید بیان می کنند که پوشیدن این لباس اگر موجب جذب نگاه نا محرمان می شود، واجب است فرد از پوشیدن آن خودداری کند، در غیر این صورت هیچ مشکلی ندارد که از تیشرتهای مردانه استفاده شود.
نظر آیت الله صافی گلپایگانی درباره تیشرت پوشیدن مردان
آيات صافى گلپایگانی بیان می کنند که بنا بر احتیاط بهتر است از پوشیدن تیشرت به دلیل کوتاه بودن آستین و احتمال تحریک نامحرمان خودداری شود.
حکم پوشیدن شلوارک برای مردان
مراجع اسلام با توجه به احادیث و قوانین بیان شده توسط علما، ائمه اطهار و قرآن، درباره حکم پوشیدن شلوارک برای مردان نکات مهمی را بیان کرده اند. با توجه به این احکام بهتر است مردان برای احتیاط بیشتر از پوشیدن شلوارک یا شلوار ای کوتاه خودداری کنند.
نظر مراجع تقلید درباره شلوارک پوشیدن مردان
در این میان برخی از مراجع تقلید همچون آیت الله وحید پوشیدن شلوارک برای مردان مسلمان را حرام دانسته و توصیه کرده است برای جلوگیری از فساد در جامعه از پوشیدن این شلوارها خودداری شود. برخی دیگر از مراجع همچون آیت الله فاضل بیان می کنند که پوشیدن این شلوارک ها در مکان های عمومی جایز نیست. فرد در مکان های غیر عمومی می تواند از این شلوارک ها استفاده کند. در چنین شرایطی زن باید از نگاه کردن خودداری کند.
آیت الله مکارم استفاده از شلوارک را بلا مانع و زنان را موظف به خودداری از نگاه کردن دانسته است. آیت الله خامنه ای نیز بیان کرده است که اگر مرد بداند در صورت استفاده از شلوارک نگاه نا محرمان به او مجذوب می شود، بهتر است از پوشیدن شلوارک خودداری کند تا خود و دیگران را به گناه نیندازد.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم نظر اسلام در رابطه با پوشیدن شلوارک و تیشرت برای آقایان و حکم آن را صراحتا بیان کنیم. اگر چه پوشش هر فرد کاملا به سلیقه و شخصیت وی مرتبط است. اما بهتر است در هنگام حضور در جامعه از پوشش هایی استفاده شود که باعث حفظ کرامت فردی و عزت نفس او گردد. این موضوع هم برای مردان و هم برای زنان صدق می کند. بنابراین بهتر است از پوشیدن لباس هایی که موجب انگشت نمایی فرد در جامعه می گردد، خودداری شود.
دیدگاهتان را بنویسید